Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Maskrosor

Dags att plocka: Maskrosor

Maskrosrecept: (Lägg gärna till ditt recept nedan!)
Smörstekta ska vara gott och ska testas till lunch  Tungan ute 

Moskrosrecept:
https://www.receptbankenskokbok.se/?sida_sok=&s=Maskros

Maskrosor hör till maskrossläktet som är ett släkte med fleråriga örter i familjen korgblommiga växter.

Mer info:
Bladen har hög halt av vitamin C och kan ätas färska.
Maskros betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation.

Maskrosen har följande medicinska verkan:
Karminativ, motverkar gasbildning,
Stomatikum, ett amaramedel, magstärkande, motverkar förslappning av magsäcken samt stimulerar produktionen av matsmältningsvätskor,
Diuretikum, vätskedrivande, den ger inte kaliumbrist och är även mycket kaliumrik.
Cholagogum, ökar gallproduktionen.
Mesenkymverksam, den löser upp slaggämnen i bindvävnaden.


webmaster jim
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

jag  tar  hela blomman ,brukar plocka en portion  i taget sisådär tio  stycken  till mej


puttrar   hela  i  smör ,inte så  länge ,bara just så man ser  dom  e  puttrade ;) , idag  fick de bli med  en karre  stekt i  en  gnutta guldpasta ;) jo  o  smör  o purjolök , serverades  med nyskurna tomater o en gnutta salt 


 







Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N