|
Brännässlor | Ätbara växter just nu | Vår BrännässlorMånga av oss har otrevliga barndomsminnen av brännässlor och väljer därför att gå en lång omväg kring nässelsnår. Det är synd tycker vi, eftersom de smakar riktigt gott och dessutom är supernyttiga! Du kan lätt undvika att bränna dig genom att ta på dig vanliga diskhandskar när du plockar bladen. Dessutom går det oftast rätt fort att få ihop en stor skörd eftersom nässlorna växer tätt tillsammans i stora bestånd. Så fort du har förvällt, ångat, kokat, torkat, hackat, stött, mixat eller på något annat sätt bearbetat bladen förstörs de små brännhåren och de blir helt ofarliga att stoppa i munnen. Det går utmärkt att förvälla och frysa in bladen i lagom stora portioner så håller de sig ett helt år. Tänk bara på att inte plocka nässlor på kvävegödslad mark eftersom de lätt kan ta upp och lagra skadliga nitrater./// Julander Visa artikel Hummus med brännässlor!Hummus med brännässlor!https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3879 Nu har jag lagt upp nytt recept! Visa artikel |