Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Så får du trädgården att överleva din semester

Det är ingen hemlighet att växter har ett behov av vatten, det är något som blir högst påtagligt i högsommarvärmen. Men med semesterresor och varierande väder kan det lätt bli en utmaning. Här kommer några tips för dig som vill komma hem till en välmående trädgård efter semesterresan.

För oss fantaster är trädgården ett ständigt pågående projekt och högsommaren är den tid på året då vi i flera meningar skördar allt vårt slit. Men även vi med trädgårdar önskar att få åka på semester ibland även om vi har en oas runt knuten så finns inte alltid nära och kära lika lättillgängliga. Men vågar man lämna sin hårt upparbetade trädgård i händerna på vem som helst? Vissa av oss är så oroliga att vi hellre chansar än att besvära våra vänner eller grannar med avancerade bevattning instruktioner. Men det finns lite alternativ som du kan ta till för att se till att mötas av en minst lika vacker trädgård som när du åkte. Här har vi samlat några av våra favoriter.

Självvattnande krukor är i självklarhet med trädgårdslanden kräver andra insatser. Det finns smarta lösningar med bevattningspipar för PET flaskor som kan passa dina mindre odlingar. Se till att vattna ordentligt innan avfärd och sprid sedan ut petflaskorna med pipen ner vid dina blommor. För trädgårdsland är det smartare att investera i bevattningssystem. Det finns olika modeller att välja bland, men vi rekommenderar att du väljer ett alternativ som är utbyggbart för att du skall behöva ha flera om du vill utöka din trädgård. Det kan vara lite av ett projekt att sätta samman ett bevattningssystem som fungerar bra om du har en stor trädgård, men i gengäld får du en stor portion av lugn och ro när du vet att trädgården inte kräver daglig vattning för hand. Så njut av trädgården, soltimmarna och semestern utan stress.

 

 
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N