Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Vindruvor, tips på vad gör du med överflödig skörd?

 1. Gör vindruvsmarmelad eller gelé: Förvandla dina vindruvor till hemlagad vindruvsmarmelad eller gelé. Du kan justera sötman efter din smak och njuta av den på smörgåsar, i mackor eller som en krydda till olika rätter.

 2. Skapa vindruvssaft: Hemlagad vindruvssaft är ett uppfriskande och hälsosamt alternativ. Du kan njuta av den som en dryck eller använda den som bas för smoothies och cocktails.

 3. Tillverka vindruvssirap: Koka ner vindruvssaft till att göra vindruvssirap, som kan ringlas över pannkakor, våfflor, efterrätter eller användas som ett naturligt sötningsmedel i recept.

 4. Frys in dem: Tvätta och frys in vindruvorna för en uppfriskande snacks under varmt väder. Frossa i frysta vindruvor, som är som naturens glassar, och njut av dem som en hälsosam godbit.

 5. Torka dem till russin: Torka dina vindruvor för att göra hemlagade russin. Dessa kan användas i bakning, müsli, trail mix eller njutas som en snacks.

 6. Skapa vindruvssalsa: Blanda hackade vindruvor med lök, koriander, limejuice och en nypa jalapeño för en söt och syrlig vindruvssalsa. Det är ett utmärkt tillbehör till grillat kött eller som en dipp.

 7. Tillsätt till sallader: Vindruvor kan lägga till en sötma till sallader. Blanda dem med grönsaker, nötter, ost och en vinaigrettedressing för en uppfriskande rätt.

 8. Baka vindruvsdesserter: Använd vindruvor i desserter som vindruvspaj, vindruvssmulpaj eller vindruvstårta. Deras naturliga sötma passar bra med deg och andra ingredienser.

 9. Gör vindruvssorbet: Mixa vindruvor och gör dem till hemgjord vindruvssorbet. Det är en härlig och uppfriskande dessert.

 10. Vin och vindruvssaftkoncentrat: Om du har en stor mängd vindruvor kan du överväga att göra vin eller vindruvssaftkoncentrat. Vinframställning kan vara en rolig och givande hobby, och vindruvssaftkoncentrat kan användas för olika kulinariska ändamål.

 11. Dela med vänner och grannar: Dela dina överflödiga vindruvor med vänner, familj och grannar. De kanske har sina egna kreativa idéer för att använda dem eller helt enkelt njuta av den färska frukten.

 12. Donera: Om du har överflödiga vindruvor kan du överväga att donera dem till lokala matbanker eller skydd för att hjälpa dem som behöver det.

 13. Experimentera med inläggning: Prova att inlägga vindruvor med örter och kryddor för en unik och syrlig kryddburk.

 14. Vindruvssmoothies: Mixa vindruvor med andra frukter, yoghurt och lite honung för att göra läckra och näringsrika smoothies.

Kom ihåg att vindruvor kan variera i smak och sötma beroende på sorten, så möjligheterna att använda dem är ganska olika. Prova olika recept och njut av frukterna av din skörd på olika sätt.

 

Ps. kolla vad du kan göra med druvkärnorna här https://www.receptbankenskokbok.se/


webmaster jim
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N