Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Mitt växthus

Nu måste jag bara berätta hur jag har det i mitt växthus. Eller rättare sagt mina små blomster.
Min stora dröm gick i uppfylleles i våras då jag köpte mig ett växthus med 6 mm isolerplast. Jag satte själv ihop allt, svor och levde, händerna värkte och armar och rygg var inte av denna värld. Men efter många veckors jobb ( stod att man skulle kalra det på 2 dar)hmmmm så var det äntligen färdigt. Då hösten satte in så satte min sambo upp natruim lampan och lysrör med blå skenet för groning.... han kopplade all el och satte dit timer till mig. Sedan skar han till frigolit så det passade runt allla väggar. Utan på detta satte han stor bubbelplast ända upp i taket och gjorde en dörr till mig så att inte hela växthuset har samma värme. Jag satte dit hyllor och en termometer så jag kan hålla koll på värmen där.
Jag gjorde ett experiment, som thingy ej är slutfört, jag satte in jordgubbsplantor och smultronplantor i stora byttor, nu blommar de för fullt och det är gröna gubbar på dem.... helt fantastiskt.
Jag har en stor physalis där som fortfrarande blommar och ger mogna bär nästan varje dag.
Pellisarna blommar och står i, de knoppas och frodas. Jag tog in en super nova i förra veckan då med 12 blomklasar!
En annan med 5 blomklasar fullt i blom och där finns ännu fler. Såg idag at Fischer äppleblossom finns det massor av knopp i.
Graderna har varit ända till nu ca 1-5 grader. Nu håller jag lite mer där inne med hjälp av en värmefläkt som slår av och på flera gånger/dygn. Så nu då jag var där ute var det 8 grader.
Har ingen aning om vad det var häromnatten då det var 10 minus ute, men de frodas så det är säkert bra. Ljus har jag på 18 timmar/dygn, både för värme och ljusets skull.
Jag gör säkert fel, men plantorna trivs och jag har inte slängt en ända ännu.
Jag funderar på en gasolelement så att jag senare kan få upp värmen till 15 grader och börja gro plantor där inne.
Då det var som kallast därinne så fick de bara vatten var 3:dje vecka, men nu får de en liten skvätt 1 gg/vecka ungefär..... de jag hade inne har jag slängt ut med ny jord och får snart plantera om de andra med...
Men det hör till att de har stått ute och slagit knopp, jag har tagit in dem i 30 grader värme och slängt ut de som inte blommar.....
så på alla sätt har jag misskött dem med olika temperaturer.
Många hälsningar
AnnelySilfwerax
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 
 

  Kommentarer

åhh ´ egna jordgubbar idag mmummms :lol:
nu kan jag...

berätta att 1 jordgubbe är röd, god, ätbar, doftar helt underbart av midsommar..... så visst gick det.. mitt lilla experiment funkade.. men inte i någon större skala..

Physalisen jag hade där var jag tvungen att klippa ner, det gick löss på den. Jag klippte ner den så det var ca 20-30 cm kvar och lite blad. Dessa badade jag i sopavatten och hällde såpavatten som "mat" till den men. Bladen har rest sig och det ser fint ut. Jag han ta några sticklingar av den som jag badade i såpa och satt i briketter.. så nu får vi se om de lyckas bilda rötter. De däremot står inte i växthuset utan i sovrumsfönstret.

Annely NV Skåne

Silfweraxlåter underbart att kunna ha ett växthus me värme åhh de skull e jag vilja ha

men de ska jahg ha då jag blir rik nån gång

kanske i nästa live jag avis nejdå

men hm kanske lite då 8)
Vad mysigt det låter :-)Själv byggde jag ett mindre växthus förr förra sommaren,

fast det är inte vinter bonat :-(De e mysigt på sommaren i alla fall.Det är åtta kantigt och har planteringsbädd runt om på insidan och en liten damm utan för :-DMVH Jim

webmaster jim

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N