Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Stockros

Har fått massa frön till vit dubbel stockros. Läste att man kan förkultivera på vintern så blommar de till sommaren. Någon som gjort detta med gott resultat? Några goda råd hur man går till väga?sallyomolly
 

 
 
 
 

  Stockros | Prat om blommor, trädgårdar, växter mm | Allmänt prat om trädgårdar och natur

Sen får dom snö över som skydd men dom gror nog inte så mycket fortare ute sen i vår än frön som du sår inomhus framåt vårkanten. Stockrosor är varmgroende så man tjänar inget på att så dom nu. Vill du testa kan du så dom i små plastkrukor som du ställer utomhus och täcker med löv t.ex.

________________________

Tagna Hög Noter
Nu har första stockrosen grott. När alla har grott ska jag ställa dem svalt. Har jag tur kanske det inte har blivit kallt än när de har växt en bit. Då kan jag nog ställa ut dem ute. Så får de den vanliga vintervilan, då kanske de blommar till sommaren.

sallyomollyAha, hoppas det fungerar då Very Happy

StintanHar läst det på flera ställen bla fröer.nu Där stod såhär:Odling: För blomning samma år. Så glest i fuktad såjord. Ställ i rumstemp. Efter uppkomst omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter sista frost.

sallyomollyHur du än gör lär det nog bli svårt att få dom att blomma redan första året. Vore intressant att få veta var du läst om det. Men om du ska så inne så ha dom inne i värmen tills dom grott sen kan du ställa ut dom i det svalare rummet med lysrör över plantorna. Det ska vara ca 10cm mellan lysrör och planta så du måste kunna reglera det allteftersom dom växer. Ljuset bör vara på 14-16 timmar per dag för att inte plantorna ska bli långa och gängliga. Ska bli kul att få höra om du lyckas lura dom :)

StintanJa jag gör nog det. Vill gärna ha plantor i blom till sommaren. Tror jag ska så dem i ett svalt rum med mycket ljus så kanske de växer bra utan att bli klena. När de grott (om de gror) ska jag sänka tempraturen och låta dem vila. Kanske går det att lura dem att blomma till sommaren =)

sallyomollyStockrosor är varmgroende så man tjänar inget på att så dom nu. Vill du testa kan du så dom i små plastkrukor som du ställer utomhus och täcker med löv t.ex. Sen får dom snö över som skydd men dom gror nog inte så mycket fortare ute sen i vår än frön som du sår inomhus framåt vårkanten.Tycker du ska testa båda varianterna så kan du berätta sen hur det gick Wink Lycka till!

Stintan

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N