Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Nya plantor i trädgården

Nu har jag fått mina plantor från easyplant och rosenlust Very Happy
Skriver in alla fakta här så att jag kan kika när jag inte kommerihåg Wink

Någon annan som fått ngt spännande nytt i vår?

Pepinofrukt "Pepino Gold"
Pepinoplantan från södern bär frukt hela sommaren. Sockersöta, läckra jättefrukter med smak av melon. Äntligen ett nyttigt “godis” för hela familjen! Mycket dekorativ snabbväxande och hängande! Skörda redan i sommar!Klätterjordgubb
En smaksensation för stor och liten! De kraftiga jordgubbsrankorna klättrar och kan nå höjder på upp till 1,50 meter. Bären smakar underbart!

Hängande Bambu "Green Twist" Typisk att just denna va slutsåld!
Äntligen så finns en riktig hängande bambu, perfekt för balkonglådor, och amplar. Den är resultatet av mångåriga odlingsförsök. Mörkgrönt grenverk som växer nedåt – ett otroligt blickfång.

Småpetunior "carneval"
En fantastisk Nyhet till din sommarbalkong 2008. Denna nya sorts Småpetunia med blommor i 3 färger är en verkligt revolutionerande utveckling. Dina balkonglådor och amplar får en aldrig tidigare skådad blomsterprakt. Du måste uppleva det själv! Blommar under många månader i sträck, oavsett regn. Inget arbete med att ta bort döda blommor, blad. Blomsterrankorna blir ca 60 cm långa. Varje JUMBO planta har 3 kraftiga stjälkar – 1 per färg.
Paprika "Medusa"
Inte många paprikasorter får så mycket frukt som ”Medusa.” Söta, goda småpaprikor, bara att plocka och äta! Både som inomhusplanta och på friland under glas!Flammiga jättefuchsior "American bloom"
Upp till 10 cm stora, flammiga jätteblommor. Enastående färgspel med hängande flerfärgade blommor. Du får 2 plantor av varje sort.Njurvinda "Silver falls"
De fantastiska silverglänsande bladen på de hängande rankorna med täta blad drar verkligen blickarna till sig. De långa “silverskäggen’’ är en spännande kontrast i din balkonglåda.webmaster jim
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 
 

  Nya plantor i trädgården | Prat om blommor, trädgårdar, växter mm | Allmänt prat om trädgårdar och natur

Jag kastade den tyvärr!Men du kan ju testa att spara den,tänk om man kan övervintra den!

Men du måste berätta om du klarar det för då ska jag köpa nästa år =0)

yasmine

Visa artikel


Va bra :-)Jag har läst att den är en ettåring, vad gjorde du med din efter sommaren?

Jag funderar på om man kan ta in den efter sommeren så att den håller längre!?

webmaster jim

Visa artikel


Nog kommer den att växa,jag köpte min från easyplant också och

innan sommaren var slut så var den väldigt lång och prydlig.

yasmine

Visa artikel


Ja, hoppas bara den växer ordentligt, den är bara 10 cm nu :-)

webmaster jim

Visa artikel


Very Happy Silvernjurvinda hadde jag för nåt år sedan och den var så himla fin!

yasmine

Visa artikel


Odlingsinformation (min komihåglapp)

Hängande bambu (Agrostis stolonifera ’Green Twist’)Växtplats: Den trivs i halvskugga, men undvik ett helt soligt/skuggigt läge.Jordmån: Använd en väldränerad jord.Vattning: Se till att jorden aldrig torkar ut.Gödsling: Tillsätt gödselpellets enligt anvisningarna.Övrigt: Skydda plantorna mot frost.

Dubbla hänglobelior/Hänglobelia (Lobelia erinus ’Kathleen Maillard’)Växtplats: Lobelia trivs i alla lägen, även i skugga. Den är lämplig som kantväxt, hänglobeliai höga krukor och urnor och i balkonglådor. Fin som jordtäckare under stamväxter.Jordmån: Använd en bra och gödslad plantjord gärna med lecakulor i.Vattning: Vattna jämnt men försiktigt.Gödsling: Blanda gärna långtidsverkande gödselpellets i jordenÖvrigt: Plantera inte ut hänglobelian förrän risken för nattfrost är över. Vill du kan duavhärda plantorna då och då på dagarna genom att sätta ut dem en stund i solen. På dettavis ökar man motståndskraften mot kyla, och får kraftiga robusta plantor. Häng dem i ampel för en enorm prakt till ringa kostnad.Fuchsia som heter blodsdroppe på svenska (Fuchsia x hybrida)Växtplats: Fuchsior trivs bäst utomhus och en balkong är utmärkt att odla fuchsior på.De gillar däremot inte frost, så vänta med att ta ut dem. Men förvara dem svalt om detär möjligt och prova att avhärda dem successivt genom att sätta ut dem ett tag när det ärsoligt utomhus.Jordmån: Använd en väldränerad jord, gärna blandad med lecakulor om du planterar ien kruka.Vattning: Känn på jorden innan du vattnar! Om de torkar ut en gång (eller dränks engång) kastar de alla knoppar och blomningen försenas med några veckor, om inte helaplantan dör. Lika mycket som fuchsior avskyr vattendränkt jord, lika mycket ogillar de atttorka ut.Gödsling: Fuchsior är mycket näringskrävande och om man glömmer göda dem mjuktoch ofta så märker man en klar nedgång i blomningenÖvrigt: Plocka bort de frökapslar som bildas för att de ska blomma rikligt.

Jordgubbe/Klätterjordgubbe/Ampeljordgubbe (Fragaria × ananassa)Växtplats: Placera gärna plantorna på något ljust, frostfritt ställe, men se till att bin ochflugor kommer åt när de börjar blomma, så att det blir många jordgubbar!Jordmån: Jordgubbar vill ha en mullrik, välgödslad jord.Vattning: Låt inte plantorna torka ut.Gödsling: Ge inte för mycket näring under tillväxten. Då får du mer blad än bär.Övrigt: Ampeljordgubben övervintas genom att helt enkelt plantera hela krukan direkt ijorden. Klätterjordgubben får gärna stå frostfritt inomhus eller i inglasad miljö.

Pepinofrukt (Solanum muricatum)(33-332)Växtplats: Pepino är en värmeälskande växt, som inte tål frost. På sommaren kanman ha plantorna på friland även i Sverige. Men det går också bra på balkongen eller i enstor ampel. När växten sätter i gång bör temperaturen hållas över 12 °C. Fruktsättning skerförst när nattemperaturen kommer över 15 - 16 °C. Allra bäst är att odla Pepino i ett glasat uterum.Jordmån: Pepinos växer utmärkt i de flesta jordtyper, viktigast är att jorden är väldräneradoch odlingsplatsen solig, varm och frostfri.Vattning: Pepinoplantor har många blad, och därmed ett stort vattenbehov.Vattna hellre lite och ofta än mycket och sällan. Vid krukodling är det extra viktigt attsköta bevattningen. Om plantorna torkar ut kastar de blommor och frukter.Gödsling: Som alla meloner behöver pepinos relativt mycket näring, det är dock viktigt,att det inte blir för mycket på en gång.Övrigt: Man bör odla pepinoplantor i minst 5 l krukor, ev. 10 liter om man vill övervintraplantorna. På vintern behöver plantorna mindre vatten, men eftersom de är vintergrönafå de inte torka ut helt. Viss bevattning vintertid är alltså nödvändigt om man övervintrarsina plantor. Pepinos är som äpplen, ju fler frukter per planta, ju mindre blir de, optimumligger på 15-20 per planta, så gallra gärna om det blir för många kart.Vid övervintring av plantorna beskärs plantorna efter skörd, så att bara 4-6 huvudgrenarfinns kvar.

Petunia/Surfinia/Småblommig/Hängpetunia (Petunia)

Växtplats: Petunior trivs bäst på en skyddad plats i sol och värme.Jordmån: Odla petuniorna i en kraftig, väldränerad blomsterjord av god kvalitet.Vattning: Vattna försiktigt när plantorna är små, men rikligt när de är fullvuxna.Gödsling: Regelbunden näringstillförsel är gynnsamt för att växten ska orka blommahela sommaren. Gödselpellets eller annat långtidsverkande gödselmedel blandad i jordenär bra, då slipper man gödsla veckovis.Övrigt: Blir plantorna alltför rangliga, beskär dem! Det kommer snabbt nya skott ochblommor! För riklig blomning ska vissna blommor tas bort kontinuerligt.Njurvinda (Dichondra micrantha)Växtplats: Planterad i ampel bildar njurvindan en kaskad av rankor med silverfärgadeblad.Jordmån: Använd en väldränerad jord för bästa resultat!Vattning: Den trivs i värme och tål att torka upp mellan vattningarna. En idealisk växt föramplar och stenpartier.Gödsling: Tillför näring 1 gång/månad.Övrigt: Den växer snabbt och snart blir de hängande stjälkarna 1–2 meter långa.

webmaster jim

Visa artikel


Här kommer bilderna på de inköpta plantorna fast jag har lånat dom från shopen Wink

Om plantorna tar sej så ska ja plåta dom själv...Hängbambu

Dubbel lobelia

Fushior

Klätter jordgubbe

Pepino

Petunia

Njurvinda "Silver falls"webmaster jim

Visa artikel


Dubbla hänglobelior - Kathleen Maillard

Jo vist Very HappyDubbla hänglobelior "Kathleen Maillard"Nyhet från England! Perfekt växtsätt och ett överdåd av dubbla blommor som påminner om blå miniatyrrosor. Idealiskt för balkonglådor, amplar och krukor.

webmaster jim

Visa artikel


men vänta nu va de inte en mörkblå dubbel hänglobelia med eller ????????????? :lol:


Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N