Kategorier

  Kommentarer av HasseW

Haverrot

Nej tyvärr fast det lär finnas ibland min mormors recept. Ska höra när jag åker över eller nja får väl leta själv då hon är snudd på blind.


Visa artikel


Ja sparris är gott, men det är också en växt som kräver lite planering. Du skulle kunna testa Haverrot som klassas som 2årig växt. Ska smaka som ostron/sparris. Jag vet att jag ätit den till grillat. Jag överväger om jag ska sättas på sparris eller dom båda..


Visa artikel


Det låter som att du har ett ganska trevligt problem. Jag har dock själv varit rätt dålig på att samla fröer (som 4barns pappa blir det lätt så). Du skulle kunna använda dig av höga växter som dämpar sol och vind för andra växter.

Jag undviker att odla tex sallad i full sol, den växer väldidt bra men blir lätt lite besk i för soligt läge.Eventuellt frö byte vore kanske intressant längre fram.//Hasse


Visa artikel


Tråkigt att höra, men sånt händer. Sparris ska annars inte va jätte krävande. Men det kan vara krävande nog bara de.. Att låta en växt "bara" vara är annars inte min grej.. Men i fallet sparris tror jag faktiskt jag kommer göra ett undantag. Men det får nog (tyvärr) vara tills februari om jag nu inte snavar över fröer innan..

Tror dock inte att F1 hybrid är min grej även om det kan vara frestande att köpa några plantor som utlovar hög avkastning och att dom inte frösprider sig. Jag vill lixom kunna plocka fröer och då får väl avkastningen stå åt sidan..


Visa artikel


Jätte intressant Jimmy har du fortfarande sparris vore det faktiskt kul att testa. Kan nog få funka som prydnad tills man efter 4långa år kan skörda..Kanske även kan ha att pryda buketter med?//Hasse


Visa artikel


Tack för att du la ut tipset Adamin..-kan även säga att man förr la fröerna i mjölk eller öl under natten innan man strödde ut dom på väl blött jord.Själv gör jag ofta så att jag låter fröerna ligga i ett glas vanligt kranvatten i 1-5dagar innan jag strör dom över blöt jord.

Antingen plockar jag dom med tandpetare (då övervattnar jag jorden och häller av överflödet innan sådd).

Eller så vattnar jag jorden varannan dag innan jag häller ut fröerna (och lite av vattnet) på jorden.//Hasse


Visa artikel


tobaksfrö mot.. ja vad har du att byta med?

Jag har en massa olika tobaksfröer som jag säljer eller byter mot andra fröer, lökar eller vad som nu kan vara intressant


Visa artikel


jag har tobaksfrö om du är intresserad:

Kolla gärna in min hemsida, jag säljer och byter om du har annat intressant..


Visa artikel