Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Vad har jag gjort???!!!???

:cry:

En jättefin hibiskus (vit och stor och pampig) stod på framsidan av mitt lilla hus, den blev tvungen att flytta pga att förrförra ägaren planerat rabatt i direkt anslutning till förrådet (vilket lett till fuktskador på förrådet).

Nu tror jag att jag haft ihjäl den...den är nedgrävd på baksidan av huset, ca 30 cm grop grävde jag och sen fyllde jag på med jord och lite löv som extra täckning...dagen efter kom köldknäppen så nu är min önskan att alla ni blommomaner håller tummarna för min hibiskus att den har överlevt och kommer till mig i sommar.

Om det är någon som har några tröstande ord, så är ni hjärtligt välkomna att höra av er, har nämligen förlorat ett välvuxet vildvin samt en klätterhortensia oxå :cry:

Däremot så håller jag ögonen på min lilla kaprifol som färdats från söder till norr mha posten. Den har INTE fått flytta ut än, utan den får bo inomhus och sen ska jag härda den före utplantering till våren tänkte jag (och hoppas på att jag gjort rätt, det vart lite mycket runt flytten min så trädgården fick vänta lite)

i övrigt önskar jag alla en glad onsdag/ torsdag!!! 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 
 

  Vad har jag gjort???!!!??? | Prat om blommor, trädgårdar, växter mm | Allmänt prat om trädgårdar och natur

ja jösses så de kan gå haha hortensian kommer nog tebax vi håller tummarna o kaprifol brukar vara en tålig blomma så men rapportera sen lova


Visa artikel


:oops:det var faktist inte ens en hibiskus...:oops:Det var en hortensia, fast inte klätter dito utan en sån typ som man får köpa jättedyrt i affären...Lääääääääängtar efter våren nu, vill gräva o plantera...har lyxshoppat ett skaft som man kan sätta spade eller kratta på...har även fått trädgårdshandskar. (fast jag vet hur det brukar bli.....jag kör handarbete :-)Ska bli skojsigt med krassen o svarta solrosorna (som jag kanske får frön till??) Undrar som sagt hur de ska gå med kaprifolen, lovar att rapportera.Kram o hej


Visa artikel


men oj då du kan få skott av mej på hibiskusar som garanterat tål att stå hur som helsto jimmy ajjja baja inte döda hibiskusarna dom ska ha vatten iblandgo jul på er 8) :lol:


Visa artikel


Hibiskus ja, ja. Sad Jag hade i höstas 6 st jättefina hibiskusar var av den ena hade jag stammat upp och i somras hade den 12 st blommor. Den var oerhört vacker. Så när hösten kommer så har man laddat upp med växtlampor för att skydda sina pellisar, bladkaktusar och givetvis hibiskusarna. Vad händer,jo alla dör utom en lite rädd stackare. Det är så man ger upp allt vad odling heter. Jag kanske ska köpa plastblommor istället, det finns ju fina sidenblommor också......

Jag har dessutom drabbats av "pelargondöden" då stammarna blir svarta och hela plantan döööör. Redan har 25 st dött. Givetvis några av mina favoriter.

Ja, nu har jag gnällt lite i vintermörkret. En tröst är att det dimper inte bara julkort i brevlådan utan Frö o plantkataloger. Rockdala m.mHa det Gott i JUl på Er alla

Annika Wink

Annika Rahm

Visa artikel


Mina överlever inte äns innomhus :-(

webmaster jim

Visa artikel


hibiskus utomhus

daniella jag vet inte om dom tål att stå ute hos oss

mina hibiskusar har iallafall jag inomhus :cry:


Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N