Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Fröplaner

Har ni börjat planera för frösådderna ?
Jag har köpt lite fröer, perenner, som ska sås i dagarna och därefter ut under snön.
Har aldrig testat att så tidigt så det blir spännande att se hur det går.
Tanken är att plocka in sådden i mars/april och sätta under belysning.

Jag har påbörjat ett litet register för att hålla lite bättre koll på fröerna,
hur de utvecklas, när man sår, blomning osvbitte
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 
 

  Fröplaner | Prat om blommor, trädgårdar, växter mm | Förkultivering och förökning

="AndersiHultebo"
Silfverax skriver att stockrosorna kommit upp, kul, men inte får du dem i blom i år eller? Kan man så stockrosor nu för blom i år?

För övrigt en jättefin film om Er natur, jag känner hemlängtan...

Tänk att vandra i Röstångas bokskogar, på våren i den skira grönskan, var tog alla löven på marken vägen? Orkidéerna täcker marken i överflöd, hjorten står i kärret, nervöst lyssnande, man är ett med dagen och hemma.
Nejdå, inte blommar de fösta året inte. Man msåte vänta tills nästa år. Sedan året därefter igen blommar det ännu mer.Så roligt du varit inne oh kikat på hemsidan.

Jag tycker det är roligt med hemsidor, roligt att göra lite grafik osv...

Sedan tycker jag ju om fina bilder...Välkommen igen.

Silfwerax

Visa artikel


Silfverax skriver att stockrosorna kommit upp, kul, men inte får du dem i blom i år eller? Kan man så stockrosor nu för blom i år?

För övrigt en jättefin film om Er natur, jag känner hemlängtan...

Tänk att vandra i Röstångas bokskogar, på våren i den skira grönskan, var tog alla löven på marken vägen? Orkidéerna täcker marken i överflöd, hjorten står i kärret, nervöst lyssnande, man är ett med dagen och hemma.

AndersiHultebo

Visa artikel


Hur länge skall man vänta?

Hej

Tittar till mitt inneväxthus varje dag, alunrot och isop är uppe samt 1

blåregn och en änglatrumpet! Visst syns en del annat, smått, men likväl....

Jag har en skotorkare i växthusets botten för värmens skull + en lampa, tyvärr är stallet för stort för att värma upp, men sadelkammaren inhyser flera plantor, får snylta in en och annan låda i min lilla skola, alltid lockar det någon elev till nyfikenhet!I dag fick jag napp hos min lokala handelsträdgård, 200 småkrukor gratis! Tack för att det finns snälla människor! Nu kan jag börjar sådden med Fk!

Sånt måste man kompensera med del i överskottet som förhoppningsvis uppstår! I år skall jag inte sälja utan bara söka kunskap, men sen kan man ju alltid erbjuda sina överskottsfröer till andra ex gm Tradera.

Om det är någon intresserad av min odlingskatalog, kan jag maila den, skicka en ping till min e-mailadress, jag mottar tacksamt synpunkter på mina planer! /AndersiHultebo

AndersiHultebo

Visa artikel


Jag köpte en björnbärsplanta förra våren (utan taggar) den bor i en av mina pallkragar - hoppas på att det blir lite bär i år....Själv håller jag på och sorterar mina frön - alldeles för många sorter....


Visa artikel


jag ska börja så snart men fört tar jag hand om mina inomhusväxter o ger dom lite nya krukor o jord

sen ska jag sätta mej med mina frön o drömma o planerahär är det björnbärsblom

fast jag behöver inte så såna dom växer vilt hos mej

hej vilt,,o goda blir dom

längtar


Visa artikel


frö

Ja, det är lätt att "för så" sig - i år försöker jag ta det lugnt - hittils bara ett 40 tal sorter , men förra året var det över 300 sorter...JAZZA


Visa artikel


Oj vilka planer du har. Visst är det roligt att planera och när man väl börjar går det nästan inte att sätta stopp. Jag har aldrig sått perenner förut så jag börjar i liten skala.

Jag läste att någon brukar tigga krukor på en kyrkogård men jag antar att du menar att du behöver dem nu. Planteringen på kyrkogårdar kommer ju igång kanske början av juni men du kan ju planera för nästa år.

bitte

Visa artikel


Samma här, håller på för fullt!

Razz Hej. Har alltid varit intresserad av växter och så, men i år fick jag fnatt!

Hittade till Tradera och har köpt upp mig rejält, tror det är 188 sorter just nu (Kära hustru blir lite galen på mig...)

Förr var det naturtomt, hönsen gick fria och sprätte och det som kom upp var man ju glad över. Men nu så... nya rabatter, perenner i mängd.

Jag har också gjort en växtkatalog över odlingen. Fick snabbt panik när jag förstod hur många olika behandlingsmetoder som rekommenderades!

Fick tag i fröboken av Ulla Hasselmark, som gav mig tipset att dela in odlingen i 5 grupper. Försöker kombinera odlingen i trälådor, klädda i plast (med hål i botten) som kan hanteras lika (det mesta är nu under snön, men en del förkultivering har jag inne. Varje kruka har en sticka med ett nummer och varje låda en bokstav, så att jag vet var jag har den.

Tips: Jag har tagit gamla persienner och klippt de i 2cm småbitar och skriver numret med en permanent penna, numret är det nummer som fröna har i min katalog. Varje sort har också en skylt av persienn med namn på svenska och latin. Det fina med persienn är att du kan klippa dem med en enkel sax och texten syns m. bra.

Du skriver att du skall ta in dina odlingar som du har under snön i värmen, lite längre fram. Skulle jag också vilja, men det är nu ca 15 lådor (40 krukor i varje)! Och jag har alla fröer med förkultivering kvar att så.....

Har försökt att hyra in mig i växthus i närheten men ännu inte fått napp. Annars får de vara ute eller i kallväxthuset tills det blir naturligt varmt.

Men kul är det och vad jag har lärt mig!!!

Jag är på jakt efter plastkrukor ca5*5cm, får en del från en handelsträdgård, men det räcker inte. Är det någon som vet var man kan köpa ett parti, gärna begagnade?

Ha det bra med odlandet och hoppas vi blir många som skriver

Från en glad skåning i zon 4 uppflyttad med den gröna vågen

AndersiHultebo

Visa artikel


frö igen

Jag börjar med att så mina chilisar till att börja med.....


Visa artikel


Vad tänker du då sätta?

Penserna jag satte den 7/1 har kommit upp en del av.

Silfwerax

Visa artikel


FröDax

Har suttit idag och igår och sorterat och listat mina fröer!Så nu är det dax att börja så , de första sorterna....


Visa artikel


nu har jag satt vit stockros och svart solros.

Solrosen skall jag försöka få att blomma inne. Vet att jag klarade det ett år.

Jag har också beställt nya lysrör för groning av frön.... så nästa vecka skall de få riktigt ljus. Just nu har de bara de gamla rören som jag köpte förra året. Brukar byta 1 gg/år....

De gamla skänker jag bort till någon som behöver lysrör i taket. För där ljus ger de ju fortfarande.

Silfwerax

Visa artikel


har bara hunnit så blåregn och calotropis än, i veckan så kommer lysrören upp och då så börjar jag med penseer och pelargoner Very Happy


Visa artikel


har sått penseer idag... men de får stå inne under lampor för groning.

Satte för sent förra året inte förrän i februari så nu tänkte jag vara tidigare ute.

Gjorde också experiment med jorden.....

Köpte såjord och destillerade den in micron, så det inte kommer en massa småflugor och äter upp fröna. Sedan tog jag in löv, mest boklöv och lade i micron full effekt 3 minuter, de var knapriga och fina och tog i sönder dem och blandade med jorden.

Nu får vi se hur detta utvecklas.

Silfwerax

Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N