Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Pepino Gold-Pepinofrukt

Hej.
Vore glad om jag kunde få se en bild på Pepino Golds blomma. Har 2 växter som jag fick förra året. Växer otroligt, gröna hela vintern. Hade dessa inomhus. Nu har växterna stått ute i min trädgård. Blommar med ubderbat doftande lila/ljuslila små stjärnliknande blommer. Träig stamm. Växer yvigt och kraftigt. Har inte sett några frukter ännu. Är det Pepino Gold? Hur ska jag övervintra växterna? Inomhus igen eller i växthuset?

M.V.H. rosmari42

----------------------------------------------------------------

Hej,

jag har ingen bild men vad jag kommerihåg så stämmer din beskrivning av blomman.

Mina pepinoplantor har inte blommat i år, men dom växer och är stora o gröna...

Lite mer info om pepino...

Pepinofrukt (Solanum muricatum)
Växtplats: Pepino är en värmeälskande växt, som inte tål frost. På sommaren kan man ha plantorna på friland även i Sverige. Men det går också bra på balkongen eller i en stor ampel. När växten sätter i gång bör temperaturen hållas över 12 °C. Fruktsättning sker först när nattemperaturen kommer över 15 - 16 °C. Allra bäst är att odla Pepino i ett glasat uterum.

Jordmån: Pepinos växer utmärkt i de flesta jordtyper, viktigast är att jorden är väldränerad och odlingsplatsen solig, varm och frostfri.

Vattning: Pepinoplantor har många blad, och därmed ett stort vattenbehov.

Vattna hellre lite och ofta än mycket och sällan. Vid krukodling är det extra viktigt att sköta bevattningen. Om plantorna torkar ut kastar de blommor och frukter.

Gödsling: Som alla meloner behöver pepinos relativt mycket näring, det är dock viktigt, att det inte blir för mycket på en gång.

Övrigt: Man bör odla pepinoplantor i minst 5 l krukor, ev. 10 liter om man vill övervintra plantorna. På vintern behöver plantorna mindre vatten, men eftersom de är vintergröna få de inte torka ut helt. Viss bevattning vintertid är alltså nödvändigt om man övervintrar sina plantor. Pepinos är som äpplen, ju fler frukter per planta, ju mindre blir de, optimum ligger på 15-20 per planta, så gallra gärna om det blir för många kart.

Vid övervintring av plantorna beskärs plantorna efter skörd, så att bara 4-6 huvudgrenar finns kvar.webmaster jim
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 
 

  Pepino Gold-Pepinofrukt | Prat om blommor, trädgårdar, växter mm | Allmänt prat om trädgårdar och natur

Pepino Melon

Va kul Anne-Grethe! Om du får några frön över så köper/byter jag gärna.
/// Webmaster Jim
Visa artikel


Pepinoväxt

Hej! Jag har pepinoväxter köpte en på lidl före året men det kom igång lite sent på sommaren men den hann att få blommor och en frukt som var liten .Delade den och hittade 7 kärnor som jag sådde i år fick 3 plantor av dom som hinner blomma i år.Tog skott i fjor på den första plantan satte dom i vatten och har nu en jättestor i kruka med massor blommor och minst 20:e-talet frukter på , första frukten är nu ca 10 cm stor dom växer fort.Skall bli en upplevelse att smaka dom .v.h Agf.
/// Anne-grethe
Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N