Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Värmetåliga blommor + ömsesidig byteshandel över tid sökes

Hej!

Jag har just hittat till denna sida så är lite osäker på hur det fungerar. Men jag gör ett försök!

Tillsammans med några grannar på min gård har jag nyligen börjat odla lite allt möjligt utanför huset. "Problemet", om man nu kan kalla söderläge ett problem, är att solen ligger på som sjutton under dagarna. Pallkragarna har fått täckväv över som förhoppningsvis kommer hålla fukten något sånär. Täcka med gräsklipp och en hel del vattning är andra medel som jag tänker får sättas in. Men! Jag skulle gärna vilja sätta lite blommor också, utanför pallkragarna. Därför till min fråga:

Någon som sitter på värmetåliga blommor? Det kan vara fröer eller småplantor från färgglada blommor. Rött, gult, lila, blått, whatever. Bara de inte dukar under i värmen för det är ju så tråkigt. Tips på allt som kan röra denna typ av odling mottages också tacksamt!

Själv har jag en hel del nyuppdragna plantor av framförallt grönsaker, roliga sorters gurkor, en del melon och lite annat. Eftersom jag, utöver odlingen på gården, delar kolonilott med några vänner har vi en ganska stor arsenal med växter och fröer. Om det är någon i Stockholmsområdet som är intresserad av ett lite mer "långtgående förhållande" när det kommer till frö/plant-byte så skulle det vara roligt. Vi gör vår egen jord och tanken är att kolonilotten framöver inte kommer bygga på köpta fröer/plantor utan byteshandel och att vi sparar egna fröer till nästkommande säsong. Sociala ekosystemtjänster! =)
Just nu håller vi på och förbättrar våra bärbuskar och letar efter hallon att sätta.

Så..hör av dig/er om det är något av ovanstående som verkar intressant. Eller, som sagt, om du/ni har tips på värmetåliga blommor eller rent av har några att göra av med.

Mvh,
Isabella 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Värmetåliga blommor + ömsesidig byteshandel över tid sökes | Önskas - här lägger du in det som du vill byta till dej | Utomhusväxter - Önskas

Värmetåliga blommor

Hej,

Jag har jättestora tagetes och chilly numex twilight- fröer, och när det ska bli värmare kan jag skicka med posten också dahlia, ringblomma och tropolaeum sticklingar. Alla trivs i solen. Om du är intresserad, du kan kontakta mig via e-mejlet. De har ursprung i själv odlade växter, tåliga och utan kemikalier.

Mvh,
Johanna

/// Johanna
Visa artikel


Det låter som att du har ett ganska trevligt problem. Jag har dock själv varit rätt dålig på att samla fröer (som 4barns pappa blir det lätt så). Du skulle kunna använda dig av höga växter som dämpar sol och vind för andra växter.

Jag undviker att odla tex sallad i full sol, den växer väldidt bra men blir lätt lite besk i för soligt läge.Eventuellt frö byte vore kanske intressant längre fram.//Hasse


Visa artikel


Hej!

Värmetåliga blommor?

Snokört är mycket lättsådd (nu!) o torktålig. Fina blå blommor.

Ett-åriga vallmosorter klarar sig ofta bra.

Om de kan få lite vatten, funkar många ett-åringar; ringblommor, krasse, solrosor, och alla dessa frösår sig gärna till nästa år!

Helena (tyvärr inte i Stockholm, men tanke på byte)


Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N