Kategorier

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Dina Favoriter"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Brännässlor

Jag skördar brännässlans tidiga vårskott och senare på sommaren även topparna på nässlan.
Efter torkning och mixning till pulver så använder jag nässelpulvret som krydda.

Späda nässelskott skördas och äts som tex nässelkål och nässelsoppa. Smaken påminner om spenat och gurka när näsllorna kokats.
Brännässlor är rika på vitamin A, och C och mineralerna järn, kalium, mangan och kalcium.
Till örtte kan du plocka fullstora nässelblad och torka.

Recept på Nässelsoppa
www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=587

 

Nässelstuvning

1 deciliter salladslök; finhackad
1 matsked smör
300 gram persilja; finhackad
200 gram nässelblad
eller
200 gram spenat
2 deciliter grädde
salt
peppar
lite honung

Gör så här:
- Fräs den hackade salladslöken i smöret. Tillsätt persiljan och nässlorna.
Fräs allt ett par minuter tills fukten dunstat. Hacka alltsammans och lägg
tillbaka det i kastrullen. Tillsätt grädden lite i taget.
- Koka ihop grädden tills den blir krämig. Krydda med salt , peppar och
ytterst lite honung.

Hummus med brännässlor!
https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3879

Sök på nässlor på Receptbankenskokbok:
https://www.receptbankenskokbok.se/?sida_sok=&s=n%E4sslor




webmaster jim
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N